Volg hier onze updates omtrent de maatregelen rond het Covid-19 virus

Aanpassing Verklaring op eer

De bezoeker registreert zich nog steeds aan de inkom van het woonzorgcentrum en geeft daarmee het akkoord dat hij/zij voldoet aan de Verklaring op eer. Door de opmars van de Omikron-variant van Covid-19 wordt de Verklaring op eer aangepast aan de richtlijnen van de overheid. De Verklaring op eer ligt ter inzage naast de registratielijst aan de inkom.

Volgende aanvullingen op de Verklaring op eer gelden vanaf deze week:
- de bezoeker die positief getest werd, kan vanaf de test of start van de symptomen minimum 10 dagen NIET op bezoek komen;
- de bezoeker kan na een hoogrisicocontact tot en met 10 dagen na dit contact NIET op bezoek komen, ongeacht of hij/zij werd gevaccineerd;
- de bezoeker wordt na een laagrisicocontact gevraagd om de contacten tot een minimum te beperken.
Het spreekt voor zich dat de bezoeker de voorbije 14 dagen geen symptomen heeft gehad die een vermoeden geven van een besmetting met het Covid-19 virus.

We blijven uiterste voorzichtigheid vragen en het respecteren van de hygiënische maatregelen: strikte handhygiëne toepassen, afstand houden en steeds op een correcte wijze een chirurgisch mondneusmasker dragen (vanaf de leeftijd van 6 jaar). De bezoeker houdt het Covid Safe Ticket ook bij de hand bij een bezoek aan de cafetaria.

De cliënt draagt een chirurgisch mondneusmasker tijdens het bezoek en bij het verplaatsen naar de inkomruimte of cafetaria.

Vanaf deze week dragen medewerkers en vrijwilligers die in contact komen met cliënten een FFP2-masker zoals voorgeschreven door de richtlijnen van de overheid.


Vorig bericht: Samen verSTERKen Volgend bericht: Fijne feestdagen!
WZC Morgenster VZW © 2023
Webdesign thinline.be