Volg hier onze updates omtrent de maatregelen rond het Covid-19 virus

Bezoek in WZC vanaf 18 mei 2020

Geacht familielid


Op donderdag 7 mei 2020 besliste de Vlaamse Taskforce om bezoek in woonzorgcentra weer mogelijk te maken. Binnen Exalta vzw willen we deze kans aangrijpen om tegemoet te komen aan de nood voor bijkomende sociale contacten.
Rekening houdend met de voorschriften van de Vlaamse Overheid streven we naar een goed evenwicht tussen de nood aan contact en het waarborgen van de veiligheid voor alle cliënten, mantelzorgers en medewerkers.

Bezoek zal mogelijk gemaakt worden vanaf 18 mei 2020. Per cliënt zal er één vaste bezoeker maximum éénmaal per week kunnen langskomen. Voor cliënten die om diverse redenen in isolatie zijn, is bezoek in de eerste fase jammer genoeg nog niet mogelijk. Concreet geldt dit dus voor alle cliënten van de afdeling Molenhof.

Voor de andere cliënten wordt in overleg met de cliënt en de mantelzorgers afgesproken wie in deze eerste fase de vaste bezoeker is. Deze ‘bezoekers’ zullen deze week persoonlijk alle toelichting over de planning en het verloop van het bezoek ontvangen. De overige mantelzorger willen we vriendelijk doch met aandrang vragen het bezoekverbod te respecteren.
We beseffen dat we hiermee uw geduld nog wat langer op de proef stellen.

Indien deze opstart van de bezoeken goed verloopt, hopen we in een volgende fase meerdere mantelzorgers voor een bezoek uit te nodigen. We informeren u zo snel mogelijk bij wijzigen.


Met vriendelijke groet

Wouter Sonneville
Algemeen directeur

De brief voor de mantelzorgers kan u hier nalezen.


Vorig bericht: Stand van zaken Covid-19 besmettingen Volgend bericht: Stand van zaken Covid-19 besmettingen
WZC Morgenster VZW © 2023
Webdesign thinline.be