Volg hier onze updates omtrent de maatregelen rond het Covid-19 virus

Bezoek in WZC vanaf 8 juni 2020

Beste bezoeker

Vanaf maandag 8 juni wijzigen de bezoeken in Exalta | Morgenster. Graag duiden wij jullie hoe het bezoek zal kunnen verlopen.
De bezoeken gaan door in de personeelsruimte. Er staan wegwijzers van aan de parking tot aan de bezoekersruimte “ingang bezoekers”. Via de deur aan het terras kan u de bezoekersruimte binnenkomen. U kan plaats nemen op de stoel die klaarstaat voor u. Bezoekers melden zich dus niet aan de receptie aan en komen bij voorkeur alleen. Een extra familielid die de bezoeker mobiele ondersteuning geeft, wacht even buiten tijdens het gesprek.

Per cliënt wordt een bezoek gepland van één vaste bezoeker per week. Mogen we vragen om door te geven wie dit zal zijn.
Er zal één gesprekstafel ingericht zijn en er is een begeleider om de bezoeken te ondersteunen. Uiteraard wordt deze ruimte na ieder bezoek ontsmet. Gesprekken gaan gedurende vijftien minuten door, we vragen om zich hier aan te houden, ook al zal het weerzien mogelijks emotioneel zijn en een diepe indruk nalaten bij u en de cliënt. We zorgen na het bezoek samen met het zorgteam voor een goede nazorg van uw familielid.

De bezoeken in de digitale agenda lopen zeer vlot. Bedankt hiervoor! Mogen we vragen om bij het plannen van het bezoek bij de REDEN steeds het kamernummer en de naam van de cliënt te noteren a.u.b.

Als er zich in de toekomst problemen voordoen, zoals een uitbraak van het virus of bij logistieke problemen, dan kan de organisatie de bezoeken tijdelijk aanpassen. Ook als een bezoeker zich niet aan de afspraken houdt, kunnen we de bezoeker weigeren voor een nieuwe afspraak. Iedereen stelt de veiligheid van de cliënt voor op!

We streven steeds naar een optimaal evenwicht tussen het menselijk contact en de veiligheid van iedereen. We vragen om de afspraken na te leven, maar vooral ook om ons de tijd te geven om deze nieuwe werkwijze goed te uit te rollen. Alvast bedankt voor uw begrip.

We zetten samen deze nieuwe stap vooruit in de coronatijd en ontvangen u vanaf maandag 8 juni met veel enthousiasme. Bij vragen of onduidelijkheden, kan u steeds terecht op het telefoonnummer 050 72 71 80 of op infocorona@exalta.be.

Met vriendelijke groet
Wouter Sonneville
Algemeen directeur


Vorig bericht: Versoepeling bezoek vanaf 15 juni 2020 Volgend bericht: Stand van zaken Covid-19 besmettingen
WZC Morgenster VZW © 2023
Webdesign thinline.be