Volg hier onze updates omtrent de maatregelen rond het Covid-19 virus

De deuren gaan terug open

Beste cliënt, familie, vertegenwoordiger, vrijwilliger

De Vlaamse overheid kondigde gisteren algemene principes aan voor de bezoekregeling in woonzorgcentra, centra voor kortverblijf en groepen van assistentiewoningen.

Goed nieuws! Vanaf maandag 7 september 2020 gaan de deuren terug open voor bezoekers. Er zijn geen beperkende bezoekuren en geen digitale agenda meer. We kunnen onze visie van ‘geen bezoekuren’ opnieuw voluit uitdragen.

Het dragen van een mondneusmasker door de bezoeker blijft evenwel noodzakelijk in het woonzorgcentrum omdat we zorgdragen voor elkaar. We rekenen hiervoor op de verantwoordelijkheidszin van elke bezoeker, evenals voor het toepassen van de correcte handhygiëne en registratie van de gegevens bij het binnenkomen van het woonzorgcentrum.

De nieuwe versoepeling komt tegemoet aan de wensen van de meeste cliënten en familieleden. Knuffels en omhelzingen zijn meer dan welkom met een mondneusmasker aan. Hierbij heeft de cliënt meer dan ooit de regie.

De Bistro blijft voorlopig nog even dicht tot we meer zicht hebben op het verloop van deze versoepeling. Midden september bekijken we of ook deze werking opnieuw kan opstarten, al dan niet op een aangepaste wijze. Het verlangen naar de gezelligheid van een babbel met een koffie of drankje in de Bistro is groot.

Indien de situatie als niet veilig wordt ervaren voor cliënten, familie, medewerkers en vrijwilligers kunnen we tijdelijk een stap terugzetten. Nieuwe informatie is steeds op de website www.wzcmorgenster.be of de Facebookpagina na te lezen.
Bij vragen of bezorgdheden kan u nog steeds gebruik maken van het
e-mailadres infocorona@exalta.be.

De brief kan u hier eveneens nalezen.


Vorig bericht: We blijven alert Volgend bericht: Een stap terug in de bezoekregeling
WZC Morgenster VZW © 2023
Webdesign thinline.be