Volg hier onze updates omtrent de maatregelen rond het Covid-19 virus

Op weg naar het nieuwe normaal

In de media verschenen afgelopen week enkele versoepelingen voor de richtlijnen in de woonzorgcentra. Na overleg beslissen we in de groep Exalta vzw om volgende afspraken uit te rollen vanaf 24 mei 2022:
- medewerkers dragen het chirurgisch mondneusmasker tijdens zorgmomenten op de kamer;
- bezoekers dragen geen mondneusmasker meer;
- bezoek gaat het best door in een grote open ruimte, zoals de cafetaria of leefruimte, of in de buitenlucht tijdens een wandeling;
- correcte handhygiëne, sociale afstand van anderhalve meter en ventilatie blijven topprioriteit;
- we keren terug naar een gewone tafelschikking in de cafetaria;
- afdelingsoverschrijdende activiteiten gaan opnieuw door;
- registratie van bezoekers aan de receptie wordt stopgezet.

Indien er nieuwe maatregelen volgen of er is een uitbraak van Covid-19 in de organisatie, worden de afspraken aangepast.

We rekenen op de verantwoordelijkheidszin van elke cliënt, familielid, vertegenwoordiger, vrijwilliger en medewerker. Op die manier zijn we klaar voor het nieuwe normaal tijdens een mooie zomer.

Binnenkort is er de mogelijkheid voor cliënten om een 2e boosterprik tegen Covid-19 te krijgen. Wie het vaccin wenst, kan de invulstrook op de brief invullen en afgeven aan een medewerker. De datum van de prik volgt spoedig.

Als u vragen hebt, aarzel niet om te mailen naar infocorona@exalta.be of raadpleeg de website www.wzcmorgenster.be onder ‘Nieuws’.


Vorig bericht: Verhoogde waakzaamheid Volgend bericht: Einde cohorte voor het Molenhof
WZC Morgenster VZW © 2023
Webdesign thinline.be