Volg hier onze updates omtrent de maatregelen rond het Covid-19 virus

Opnieuw kamerbezoek vanaf 29 juni 2020

Beste mantelzorger, familielid, contactpersoon

Met deze brief informeren wij u over een volgende stap in de versoepeling van de bezoekregeling voor onze cliënten van het woonzorgcentrum.
Vanaf maandag 29 juni 2020 is bezoek op de kamer weer mogelijk. We hopen op deze manier tegemoet te komen aan de noden en vragen van bezoekers en cliënten.

Om dit bezoek op een veilige manier te laten verlopen, maken we graag volgende afspraken met u:

• we verwelkomen u op weekdagen van 14 uur tot 17 uur, u hoeft dus vooraf geen afspraak meer te maken. Het werken met bezoekuren geeft ons de mogelijkheid het bezoek organiseerbaar te houden. Het spreekt voor zich dat cliënten met (vermoeden van) een besmetting met Covid-19 geen bezoek kunnen ontvangen;
• u komt enkel op bezoek indien u geen symptomen heeft van Covid-19 (en dit ook niet heeft gehad in de laatste 2 weken voor uw bezoek);
• u gebruikt enkel de hoofdingang van het woonzorgcentrum;
• bij het betreden van het woonzorgcentrum draagt u een mondneusmasker dat u van thuis meebrengt en wij vragen dit aan te houden zolang u in het woonzorgcentrum aanwezig bent, dus ook op de kamer;
• u ontsmet uw handen en registreert zich vervolgens op de lijst aan de ingang;
• u gaat rechtstreeks naar de kamer van uw familielid, andere ruimtes (behalve de toiletten aan de ingang van het WZC) zijn niet toegankelijk voor bezoekers;
• we raden u aan om het bezoek zoveel als mogelijk buiten te laten doorgaan en bijvoorbeeld een wandeling te maken. Het virus vermindert zich minder snel in open lucht;
• we verlengen de duur van het bezoek tot één uur, nadien vragen we om zelf het initiatief te nemen om het bezoek af te ronden, we rekenen hierbij op ieders verantwoordelijkheid;
• er kunnen maximaal twee bezoekers tegelijkertijd op bezoek komen.

Vanaf maandag 29 juni worden er niet langer aparte uitwisselmomenten voor de was voorzien. U kan eveneens andere goederen of boodschappen gewoon meebrengen. Wij willen u echter wel vragen als bezoeker niet te eten of te drinken tijdens uw bezoek.

Indien een toiletbezoek noodzakelijk is, vragen wij u hiervoor het bezoekerstoilet aan de ingang van het WZC te gebruiken en niet het toilet op de kamer.

Bij het einde van uw bezoek vragen wij de kamer te verluchten en tot slot, bij het verlaten van het woonzorgcentrum, de handen nogmaals te ontsmetten.

Voorlopig blijft de Bistro van het WZC gesloten desondanks de versoepelde regelgeving voor de horeca. We hopen samen met u hier in een volgende fase verdere versoepelingen rond aan te kondigen.

In geval van ziekte of besmetting kan de CRA (Coördinerend Raadgevend Arts) beslissen tijdelijk geen bezoek meer toe te laten bij een cliënt. In dat geval zal de eerste contactpersoon verwittigd worden.

Pas na een evaluatie van deze aangepaste bezoekregeling zijn verdere versoepelingen mogelijk.
Wij rekenen op ieders medewerking en verantwoordelijkheidszin om er samen voor te zorgen dat we een terugkeer naar een strengere aanpak vermijden.

Hou zeker de website www.wzcmorgenster.be of de Facebookpagina in de gaten voor de nieuwsberichten. Bij vragen of bezorgdheden kan u mailen naar infocorona@exalta.be.

Met vriendelijke groet

Wouter Sonneville
Algemeen Directeur

U kan de brief nalezen op deze link.

Bijlage 1 - Bezoek in Exalta | Morgenster
Bijlage 2 - Handhygiëne - handen ontsmetten
Bijlage 3 - Hoe draag je een mondneusmasker


Vorig bericht: Bezoek na corona bij personen met dementie Volgend bericht: Start hitteplan
WZC Morgenster VZW © 2023
Webdesign thinline.be