Volg hier onze updates omtrent de maatregelen rond het Covid-19 virus

Sneltesten bij bezoek

Beste familie, vertegenwoordiger, vrijwilliger

Recent besliste de Vlaamse Regering om sneltesten ter beschikking te stellen voor bezoekers van woonzorgcentra. De Vlaamse regering nam deze beslissing mede om te voorkomen dat woonzorgcentra massaal de deuren zouden sluiten met de opkomst van nieuwe varianten van het coronavirus.

De bezoekregeling binnen het woonzorgcentrum is op dit moment beperkt. We zullen deze beperkte bezoekregeling aanhouden, maar zien op dit moment nog geen redenen om opnieuw verder te verstrengen.

Rekening houdend met het feit dat sneltesten enkel een correct testresultaat geven wanneer er getest wordt bij personen met Covid-19-symptomen, werd in overleg met de coördinerend en raadgevend arts beslist om geen AG-sneltesten te gebruiken in het kader van de bezoekersregeling. De bezoeker kan immers NIET langskomen als hij/zij symptomen vertoont.

We willen dan ook van deze gelegenheid gebruik maken om nogmaals op te roepen om deze afspraak zéér strikt op te volgen in functie van de veiligheid van alle cliënten en medewerkers. Kom zeker niet op bezoek indien u symptomen heeft die mogelijks wijzen op Covid-19.

Bij vragen of bezorgdheden kan u gebruik maken van het e-mailadres infocorona@exalta.be.

Met vriendelijke groet

Wouter Sonneville 
Algemeen directeur

U kan de brief hier nalezen in een PDF-document.


Vorig bericht: Toelichting bezoekregeling Volgend bericht: Tweede vaccinatie cliënten en medewerkers
WZC Morgenster VZW © 2023
Webdesign thinline.be