Volg hier onze updates omtrent de maatregelen rond het Covid-19 virus

Toelichting bezoekregeling

Beste familie, vertegenwoordiger, vrijwilliger

U vernam het goede nieuws ongetwijfeld al in de media: woonzorgcentra waar 90% van de cliënten en 70% van het personeel gevaccineerd is met twee dosissen en waar het tweede vaccin al 10 dagen geleden is gebeurd, kunnen voorzichtig meer contacten mogelijk maken tussen cliënten en bezoekers én de cliënten onderling.

Voor Exalta | Morgenster betekent dit dat we vanaf 1 maart 2021 een aantal maatregelen kunnen versoepelen. We sommen ze voor u op:
- er zijn niet één maar wel twee knuffelcontacten mogelijk. Dit blijven dezelfde twee knuffelcontacten voor een periode van twee weken;
- de cliënten kunnen het woonzorgcentrum weer verlaten met hun knuffelcontact(en). Buiten het woonzorgcentrum kunnen zij wandelen met maximaal vier mensen, net zoals dit is toegelaten voor de andere burgers. Familiebezoek thuis is nog NIET toegelaten;
- groepsactiviteiten binnen de eigen afdeling zijn weer toegelaten. Wij kiezen ervoor om nog geen activiteiten met meerdere afdelingen samen te organiseren.

We zijn zeer verheugd dat er weer meer perspectief komt voor de cliënten. We blijven echter zéér waakzaam. Cliënten en medewerkers zijn grotendeels gevaccineerd maar in de maatschappij is dit nog niet het geval. Veel mensen samenbrengen wordt in het woonzorgcentrum vermeden. We vragen nadrukkelijk dat alle maatregelen ook in de toekomst strikt gerespecteerd worden zoals een goede handhygiëne, correct gebruik van een chirurgisch mondneusmasker en anderhalve meter afstand.

Voor de groep assistentiewoningen Keizershof bestuderen we volgende week of we ook in de assistentiewoningen een aantal versoepelingen kunnen toestaan. We hopen om een beperkt aantal groepsactiviteiten weer mogelijk te maken.

Volgende week kan u van ons opnieuw een communicatie verwachten met meer concrete richtlijnen om deze versoepelingen mogelijk te maken.
Als u vragen hebt, aarzel niet om te mailen naar infocorona@exalta.be of raadpleeg de website www.wzcmorgenster.be onder ‘Nieuws’.

Met vriendelijke groet                                                    

Wouter Sonneville 
Algemeen directeur

De brief kan u hier nalezen.


Vorig bericht: Versoepeling bezoekregeling Volgend bericht: Sneltesten bij bezoek
WZC Morgenster VZW © 2022
Webdesign thinline.be