Volg hier onze updates omtrent de maatregelen rond het Covid-19 virus

Verhoogde waakzaamheid

Naar aanleiding van de stijging van het aantal Covid-19 besmettingen in de maatschappij, roepen we op tot een verhoogde waakzaamheid.

Het correct naleven van de hygiënemaatregelen vraagt bijzondere aandacht want dagelijkse worden we geconfronteerd met nieuwe besmettingen bij cliënten, medewerkers en familieleden in de groep Exalta vzw.
We zetten de belangrijke maatregelen nog eens op een rij:
- correcte handhygiëne bij het binnenkomen in de organisatie, sociale afstand van anderhalve meter en ventilatie blijven topprioriteit;
- medewerkers dragen het chirurgisch mondneusmasker tijdens zorgmomenten op de kamer;
- bezoekers dragen geen mondneusmasker, bij het stijgen van het aantal besmettingen in de organisatie kan het dragen van een chirurgisch mondneusmasker opnieuw verplicht worden;
- bezoek gaat het best door in een grote open ruimte, zoals de cafetaria of leefruimte, of in de buitenlucht tijdens een wandeling;
- de tweede boosterprik is aangeraden. Als de cliënt deze prik alsnog wenst, kan men een seintje geven aan de zorgmedewerker zodat we dit kunnen organiseren.

We vragen aan bezoekers, familie, mantelzorgers, externe dienstverleners, vrijwilligers en jobstudenten om mee verantwoordelijkheid op te nemen door de maatregelen na te leven en bij symptomen van Covid-19 NIET naar het woonzorgcentrum te komen.

Als u vragen hebt, aarzel niet om te mailen naar infocorona@exalta.be of raadpleeg de website www.wzcmorgenster.be onder ‘Nieuws’.


Vorig bericht: Zorginspectie op bezoek Volgend bericht: Op weg naar het nieuwe normaal
WZC Morgenster VZW © 2023
Webdesign thinline.be