Volg hier onze updates omtrent de maatregelen rond het Covid-19 virus

Woonzorgcentra in de media

Beste mantelzorger, bewindvoerder, familielid

De laatste dagen staan de media bol van berichten over de problemen in de WZC’s in verband met Covid-19. Eén veelbesproken thema is de testing van cliënten en medewerkers. Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid selecteerde 85 WZC’s om te testen. De WZC’s van Exalta vzw zijn daar niet bij.

Een aantal WZC’s en voorzieningen voor mensen met een beperking worden zwaar getroffen en medewerkers hebben het bijzonder zwaar. Directies trekken dan ook terecht aan de alarmbel.

Met ons crisisteam dat dagelijks samenkomt proberen we medewerkers de nodige instrumenten aan te reiken om goed te werken. We zijn er ondertussen in geslaagd om een voorraad beschermingsmiddelen aan te leggen. Chirurgische maskers, alcoholgel, schorten én FFP2 maskers (met hoge bescherming) voor de medewerkers die met besmette cliënten werken. We hebben ze ondertussen allemaal in voldoende mate op stock. Tevens briefen we afdelingshoofden/teamverantwoordelijken zo snel mogelijk zodat ze medewerkers zo goed mogelijk kunnen ondersteunen en coachen.

Momenteel kunnen we de versoepeling van de huidige maatregelen niet voorspellen. Het is zeer waarschijnlijk dat die nog een aantal weken zullen aangehouden worden. We beseffen ten volle dat dit voor onze cliënten en hun mantelzorgers een bijzonder moeilijke situatie is. Onze medewerkers geven alles om het beste te maken van deze uitzonderlijke omstandigheden.

Ik wil iedereen erg veel sterkte toewensen in de moeilijke weken die ons nog wachten!
Zorg goed voor jezelf en zorg goed voor elkaar!

Met vriendelijke groet
Wouter Sonneville
Algemeen directeur

Hier kan je de brief ook lezen.


Vorig bericht: Stand van zaken Covid-19 besmettingen Volgend bericht: Gelaatsmaskers van de scholen
WZC Morgenster VZW © 2023
Webdesign thinline.be